Cum am ajuns să reprezint România ca europarlamentar

Într-un peisaj politic european dinamic, angajamentul meu de a reprezenta România în Parlamentul European este motivat de dorința de a contribui la modelarea unui viitor mai bun pentru toți cetățenii UE. Cu o carieră solidă în domeniul juridic și academic, folosesc această experiență pentru a influența politica europeană la cel mai înalt nivel.

Traseul către Europarlamentar

Candidatura mea a fost o evoluție naturală a carierei mele de avocat și profesor universitar, susținută de un profund angajament față de drepturile cetățenilor și justiție. Campania mea electorală s-a concentrat pe transparență economică, consolidarea legislației pentru protecția consumatorilor și susținerea drepturilor omului. Succesul în alegeri a fost un semnal clar că valorile și principiile pe care le promovez sunt în concordanță cu așteptările cetățenilor.

Impactul și experiența acumulată

Ca membru activ în Parlamentul European și Vicepreședinte al Grupului Politic al Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), lucrez în comisiile de specialitate, unde contribui la inițiative legislative care susțin justiția socială și economia transparentă. Sunt implicat activ în dezbateri și inițiative ce vizează îmbunătățirea cooperării între statele membre, reforme importante în domeniul piețelor de capital, și legislația anti-insolvență, utilizând expertiza mea pentru a forma un cadru legal robust pentru protecția consumatorilor.

Planuri pentru Viitor

Mă concentrez pe consolidarea legislației europene în domeniul protecției datelor personale și securității cibernetice, domenii vitale în lumea digitalizată de astăzi.

De asemenea, mă angajez să promovez politici care facilitează accesul la resurse și finanțări pentru inițiativele de mediu, sprijinind tranziția către o economie verde.

Sunt dedicat misiunii de a lucra pentru o Românie mai puternică în Europa și pentru o Europă care răspunde la aspirațiile tuturor cetățenilor săi.

Mandatul meu în Parlamentul European este o experiență profundă și constructivă, care îmi permite să contribui la schimbări legislative semnificative cu impact direct asupra vieții cetățenilor.

Urmăriți toată activitatea mea și pe canalul de YouTube Gheorghe Piperea.

Share

Alte știri

Olanda are o problemă de … bălegar.Suedia, una de … dopuri. Olanda, cea mai „green” țară a UE, are o problemă cu emisiile de metan de la fermele sale de vaci.Cel puțin așa spun studiile – cantitatea de bălegar produsă de vacile din fermele olandeze este de 4 ori mai mare

Se întâmplă lucruri grele și la nivelul Uniunii Europene, iar eu vreau să vă fac cunoscute două dintre ele.* Voilà: 1. Există un art. 122 din Tratatul de Funcționare a Uniunii Europene (TFUE) care permite Comisiei Europene să ceară Consiliului, fără un acord prealabil al Parlamentului European, să fie angajate o serie de cheltuieli urgente […]

Ieri s-a produs un eveniment judiciar marcant, de tip lebădă neagră. Un judecător de la Curtea de Apel Ploiești a dat o sentință de anulare a Hotărârii nr. 32/6 decembrie 2024 a Curții Constituționale, care anulase alegerile din 24 noiembrie 2024 și care dispusese reluarea procesului electoral. Până la soluționarea unui eventual recurs contra sentinței, […]

Mainstream media de zilele trecute reda o declarație aparent contrariantă a unui promotor notoriu al tehno-entuziasmului: „Fiecare interacțiune cu inteligența artificială (IA), inclusiv un «te rog» sau «mulțumesc», consumă de 10 ori mai multă energie decât o simplă căutare pe Google” – Sam Altman, patron ChatGPT.