14 aprilie, Cotroceni: discuții despre democrație, cenzură și viitorul fondurilor europene
Gheorghe Piperea, ECR: Înarmare, criză şi identitate X – priorităţile bugetare ale UE
Gheorghe Piperea pentru Ziarul Bursa.
În contextul adoptării liniilor directoare pentru bugetul Uniunii Europene aferent anului 2026, Parlamentul European a emis un document care, deşi ambalat în limbajul grandilocvent al progresului şi coeziunii, ridică semne serioase de întrebare asupra direcţiei reale în care se îndreaptă proiectul european, afirmă deputatul european Gheorghe Piperea (ECR/AUR).
Despre criza financiară din anul 33 AD și rolul acesteia în precipitarea evenimentelor cruciale din acel an. Frații bancheri Pittius și Lehman
Este un fapt istoric dovedit că, în anul 33, în timpul celui de-al doilea împărat roman, Tiberius, a fost o criză financiară care a pornit de la falimentul unor bancheri, Frații Pittius, și care a cuprins întregul Imperiu roman, provincie cu provincie – Galia (Franța de azi), Spania, Grecia, Byzantium, Capadocia, Antiochia, Egipt și Syria – Palestina. (more…)
Uniunea Europeană: proiect juridic sau imperiu birocratic?
Ieri am participat la o întâlnire de lucru la Curtea de Justiție a Uniunii Europene de la Luxembourg, pentru un schimb de opinii cu judecătorii din conducerea Curții, cu Avocatul General la Curte și cu o echipă de executivi ai Curții.
Intervenție PE – 9 aprilie 2025 Libertatea de exprimare și Digital Services Act
În intervenția mea din cadrul dezbaterii europene, am adresat o întrebare esențială: poate fi considerată o opinie conținut ilegal? Am subliniat importanța respectării Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, în special articolul 11 privind libertatea de exprimare, în aplicarea Digital Services Act.